Aquarel van een kind in therapie bij Sandyroad

Over Sandyroad

Sandyroad biedt laagdrempelige, praktische en toekomstgerichte begeleiding voor kinderen, jongeren én hun ouders. Ik kijk niet alleen naar het probleem en de oorzaak, maar richt me vooral op de mogelijkheden en help met de ontwikkeling. Ik kijk naar wat iemand nodig heeft, voor zichzelf en in verschillende situaties. Ik doe dit spelenderwijs en met een holistische blik, wat betekent dat ik naar het totale plaatje kijk op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Open, onbevangen en oordeelloos, wil ik kinderen, jongeren en hun thuissituatie zo goed mogelijk begrijpen. Ik geef geen kant en klare oplossingen en werk vanuit het besef dat ieder persoon uniek is. Via gesprekken, spelvormen, methodieken en creatieve opdrachten, verkennen we de kwaliteiten en talenten en daar ga ik mee aan de slag. Dat wat het kind of jongere gelukkig maakt is waar ik de focus op leg. Ik luister naar wat kinderen én hun ouders te zeggen hebben, met of zonder woorden. Ik wil dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Voor mij zijn erkenning en vertrouwen de basis om op verder te bouwen.

In ieder gezin – traditioneel of samengesteld – komen botsingen voor. Situaties waar je niet uit lijkt te komen, obstakels waar je telkens weer tegenaan loopt. Vraag je je wel eens af wat er omgaat in het hoofd van je kind? Wat maakt je kind toch zo verdrietig? Waar komt opeens al die woede vandaan? Hoe komt het dat je kind zo luidruchtig en druk is? Of waarom lijkt hij/zij zich juist af te zonderen van de rest?

Het gedrag van kinderen is in veel gevallen te verklaren door de levensfase waar ze in zitten. Maar soms speelt er meer. Ook is het doen en laten van kinderen vaak een weerspiegeling van wat er in het gezin of de directe omgeving speelt.

Omdat je als ouders of verzorger als voorbeeld zo belangrijk bent, nodig ik je uit om ook naar jezelf te kijken en je bewust te zijn van de wisselwerking binnen je gezin. Door het proces met elkaar aan te gaan, komen jullie er samen sterker uit.

Graag kom ik naast jullie staan en begeleid ik jullie op deze ontdekkingstocht. Ik bied een heldere blik van buitenaf en maak verbinding van binnenuit. Met jullie eigen talenten en kwaliteiten komen we samen tot inzichten en werken we toe naar een concreet doel.

Over mij

Ik ben Jolijn. Een positieve én gevoelige creatieveling die vindt dat iedereen gelukkig mag zijn! Hoe zou de wereld eruitzien als mensen de dingen doen die ze écht leuk vinden, hun emoties te durven uiten, niet bang zijn om fouten te maken en hun grenzen kunnen aangeven met respect voor de ander?

Ik wil kinderen, jongeren en hun ouders helpen om in hun eigen kracht te staan, gebruik te maken van de kwaliteiten die in ze zitten en ze uitdagen om hun beste zelf te zijn. Om open en eerlijk te zijn. Om samen te ontdekken wat hun kracht is. Om de veerkracht te vergroten en eigen kwaliteiten te ontdekken.

Specialiteit: Hoogsensitiviteit

Heeft je kind een groot rechtvaardigheidsgevoel? Is het betrokken en hulpvaardig? Wil het graag goed werk leveren en neigt het naar perfectionisme? Hooggevoelige kinderen zijn geboren met de neiging veel op te merken in hun omgeving en prikkels intens te doorleven. Doordat ze zoveel indrukken binnen krijgen, raken ze snel overprikkeld. Dit gaat vaak samen met ‘ander’ gedrag.

Dit kan zich uiten in concentratieproblemen, moeite hebben met veranderingen, faalangst, slaapproblemen, boosheid, druk of juist teruggetrokken gedrag, pesten, gepest worden of niet naar school willen. Dit is een teken van overprikkeling terwijl deze kinderen juist vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwkeurig en gewetensvol zijn.

Omdat ik zelf een hoogsensitief persoon (HSP) ben, heb ik, na de opleiding Creatieve Therapie voor Kinderen, ook de studie Kindercoach HSP met succes afgerond. Hierdoor kan ik goed helpen om te leren omgaan met en het (h)erkennen van deze gevoeligheid als kwaliteit. Bij Sandyroad leer je te ontspannen, grip te krijgen op emoties, positief te denken, spelenderwijs te ervaren, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter om te gaan met alle prikkels.

Neem contact op